Roparun 2020 geannuleerd

Created with Sketch.

Het is helaas geen vroege 1 april-grap. De Roparun van 2020 gaat niet door. Het bestuur van de stichting Roparun heeft gekozen om deze editie niet door te laten gaan vanwege de uitbraak van het corona-virus in Europa. Vanzelfsprekend zijn de teams teleurgesteld. Tegelijkertijd hebben wij begrip meer dan voor deze beslissing.

Roparun is een evenement waar een team vaste medewerkers en meer dan 500 vrijwilligers ruim een jaar aan voorbereidingstijd voor nodig hebben. Daarnaast vindt het evenement plaats verspreid over dik 1000 kilometers door verschillende landen. Tel daarbij op dat het evenement een duur van 3 dagen heeft (exclusief de op- en afbouw). Deze combinatie maakt het eigenlijk onmogelijk om een geschikte nieuwe datum te vinden. De politieteams kijken uit naar volgend jaar voor een prachtige editie in 2021, zoals vertrouwd, in het pinksterweekend.

Over de loterij
Voor supporters die loten hebben gekocht van onze leden is er nog een beetje goed nieuws. De traditionele loterij gaat wel gewoon door. Het geld van de Roparun loterij gaat 100% naar de goede doelen. De bekendmaking van de trekking zal plaatsvinden op 13 juni en prijzen worden vanaf dat moment ook uitgekeerd.

Lees hier het volledige persbericht van de stichting Roparun.