Wel, of geen Roparun in 2021?

Created with Sketch.

Om ons heen zien we op alle fronten forse inspanningen die de corona-pandemie met zich mee brengt. We zien artsen en verpleegkundigen het uiterste geven om goede zorg te bieden. Collega’s die dagelijks geconfronteerd worden met veranderde werkomstandigheden en die extra diensten draaien om te voldoen aan alle taken of invallen omdat teams onderbezet raken door zieke of in quarantaine geplaatste collega’s.

Hoe verloopt de Roparun in 2021?

Stichting Roparun heeft inmiddels meer details vrijgegeven over de organisatie van het evenement. Er komt een tweede unicum bij: voor het eerst in de geschiedenis van de Roparun wordt het evenement niet georganiseerd in het Pinksterweekend, maar wordt het doorgeschoven naar het weekend van 2 en 3 oktober 2021. Daarnaast blijft de Roparun binnen de landsgrenzen van Nederland en speelt zich af in Zuid-Nederland. Als start- en finishlocatie is het terrein van Pinkpop in Landgraaf gekozen.

De gehele run is verkort tot 300 kilometer in twee dagen en wordt afgesloten met een eindfeest.

Tijdens het Pinksterweekend wordt er een virtuele run georganiseerd. Tijdens deze run lopen teams in hun eigen omgeving de Roparun-afstand. Deze variant wordt ondersteund door eRoutes en maakt gebruik van hun app.

Onze keuze

In tijden waar de zorg onder druk staat is het niet lastig om de meerwaarde van een stichting als de Roparun te bewijzen. Elke euro is dubbel en dwars nodig om patiënten en medewerkers in de zorg te steunen.

Lastiger is het om als een team een goede keuze te maken. Collega’s leveren extra inspanningen om de dagelijkse werkzaamheden door te kunnen laten. Deze extra werkzaamheden leggen ook extra lasten op gezinnen achter de collega’s. Hoewel binnen het team er enthousiasme is om deel te nemen aan de alternatieve dertigste editie van de Roparun is er voor gekozen om, voor het eerst sinds de deelname van de politieteams, niet deel te nemen. We kijken echter met goede moed uit naar de Roparun 2022.