Teams ontvangen op een supergezellige en warme Binnenrotte

Created with Sketch.

Roparun 2018 - Finishfoto
Roparun 2018 - Fitzone Putte

Roparun 2018 – Fitzone Putte

Afgelopen nacht werd vanaf de overnachtingsplaats in Putte de nog lange tocht voortgezet naar de finish in Rotterdam. Dit maal niet klassiek op de Coolsingel, maar vanwege alle verbouwingen op de Binnenrotte. In Putte heeft het team het eerste beetje luxe bij FitZone. Na het logeren bij onze boer hebben we hier warm stromend water en een goede bak koffie.

Vanaf Putte is nog een peulenschil als je de hele tocht bekijkt, maar niets is minder waar. Vraag dat maar aan fietser die er al een enkele honderd kilometer op heeft zitten of de lopers die met zure benen nog de laatste 120 kilometer naar de finish moet afleggen. Het zijn spreekwoordelijk de laatste, maar daadwerkelijk de zwaarste loodjes.

Om 2:25 uur werd Ossendrecht gepasseerd. Voor ons geen onbekende plaats. Velen van ons zijn hier meerdere malen per jaar te vinden om trainingen te doen voor bijvoorbeeld de Mobiele Eenheid op deze locatie van de Politieacademie. Via Bergen op Zoom gaan we nu richting het Hollands Diep, op naar ons eigen werkgebied dat begint bij Numansdorp.

Binnendoor volgen we de A29 langs Klaaswaal en bij Westmaas duiken we links in de richting van Oud-Beijerland richting de collega’s van de Hoeksche Waard. Vanaf Oud-Beijerland wordt de koers gezet richting een laatste gevreesde beproeving: de Heinenoordtunnel. Een lange tunnel die op deze warme dag een extra uitdaging kent. Naast de vervelend lange klim is er ook een groot temperatuurverschil; letterlijk lopen en fietsen met kippenvel. Toch weer die laatste zware loodjes. Maar, het lukt team 64 om nog steeds voor op schema te lopen. Meer als een half uur wordt er al vooruit gelopen op de planning.

Bij Barendrecht resteert nog iets meer dan 10 kilometer tot de eindstreep. Zoals al gezegd niet via de Erasmusbrug naar de Coolsingel, maar nu richting het Noordereiland en via de Willemsbrug richting het centrum en dan.. de finish:

En na de finish, is er tijd voor koude versnaperingen en een feestje: