Roparun 2016

Created with Sketch.

Tweede Pinksterdag is voor Roparunners een dag om naar uit te kijken. Niet alleen omdat de finish een geweldige ervaring is, maar ook omdat je eindelijk van wat rust en herstel mag gaan genieten. Het betekent het einde van de vele pijntjes die je onderweg op doet. En die pijntjes hebben ook onze teamleden gekend. Sommigen begonnen al met wat lichte kwetsuren zoals rug- of knieklachten. Het hield hen echter niet tegen om vol goede moed te starten. Een extra prestatie dus om dan toch te finishen! Het betekende wel dat het getrainde gemiddelde van 11 kilometer per uur niet werd gehaald en dat er uiteindelijk werd gefinisht met een afwijking van 2:31:28.

Finishfoto Roparun 2016 In de aanloop naar de Roparun heeft het team weer de traditionele activiteiten opgepakt. We hebben enkele Mini-Roparuns gehouden op basisscholen in de buurt. Voor de scholen een leuke, gevarieerde dag waar we onze achtergrond laten zien en waar iedereen zich eens een waar lid van de Mobiele Eenheid kan voelen of gewoon op de foto kan op een politiemotor. En waar het even kon kwamen ook de diensthonden nog een echte boef vangen! Buiten deze activiteiten namen de scholieren deel aan de Mini-Roparun. Een sponsorrun en dus de uitdaging om zoveel mogelijk rondjes te rennen voor het goede doel.

De Boekenkraam
Naast de Mini-Roparuns heeft het hele seizoen de boekenkraam op het bureau Vissersdijk gestaan. Hoewel nog steeds de boekenkraam genoemd kun je er inmiddels ook CD’s en DVD’s vinden. Voor kleine prijsjes wisselen ze van eigenaar. En ook deze kleine prijsjes zijn zeer welkom bij de sponsorgelden.

Opbrengst
De tussenstand van alle gelden staat nu op € 37.072,88 en dat brengt ons op de derde plek in het algemeen klassement van de Roparun. De ervaring leert dat de strijd in het klassement echter nog niet is gestreden. Nog altijd kan er gedoneerd worden en vele andere teams doneren pas hun volledige bijdrage aan het einde van de termijn.

Teamleden
Elk jaar zijn er een aantal teamleden die zich weer opnieuw wagen aan de bikkelharde loop en zijn er leden waar we, al dan niet tijdelijk, afscheid van nemen. Eenmaal besmet met het Roparun-virus, noem het maar gerust zo, dan blijft het roepen. Want wat bij iedereen leeft is de overtuiging waar het uiteindelijk om te doen is: wij zien een paar dagen af om geld bij elkaar te brengen voor mensen met een vreselijke ziekte. Zij zien dag in, dag uit af.

Dankwoord
In het team staan de teamleden in de spotlights. Dankzij diverse sponsors lukt hen ook daadwerkelijk om de tocht te voltooien. Aan hen een bijzonder woord van dank. In tijden waar het voor bedrijven economisch lastig is om als sponsor op te treden zijn wij zeer blij met hun bijdragen in welke vorm dan ook.

Team 64 dankt:

Hoofdsponsor Catering 
Logistiek Sponsor 
Logistiek Sponsor
Catering Sponsor

Verder zijn ons op bijzondere wijze van dienst geweest:

  • Fitzone Putte
    Voor het beschikbaar stellen van hun sportschool en de teamleden een comfortabele rustplek te bieden.
  • Smulhoek Dordrecht
    Voor het leveren van een gezamenlijke maaltijd na afloop van de Roparun 2016.