Ron neemt ‘Fietslabyrint’ bij ASZ in gebruik

Created with Sketch.

Ons erelid Ron heeft de ziekte Non-Hodgkin en lag begin dit jaar in het Albert Schweitzer Ziekenhuis nadat hij een beenmergtransplantatie had ondergaan. Tijdens zijn opname was er in het ziekenhuis een proefopstelling geplaatst van het zogenoemde Fietslabyrint; een hometrainer met een groot beeldscherm. Op het beeldscherm worden beelden getoond van bijvoorbeeld een mooie stad waardoor het lijkt alsof je door deze stad fietst. Tijdens zijn opname kon Ron hierdoor toch een beetje naar ‘buiten’. Deze proefopstelling was geplaatst op initiatief van Elma Kok, verpleegkundige op de afdeling oncologie van het Albert Schweitzer Ziekenhuis.

Ron klopte aan bij het Roparun Team van zijn werkgever, dat hij al jaren passief gesteund had. “Ik wilde vragen of zij mede mogelijk konden maken dat het ziekenhuis zo’n fiets kon aanschaffen. Ik had zelf ervaren hoe belangrijk afleiding is, als je langere tijd alleen op een kamer moet liggen.” Het team ondersteunde de aanvraag van het ziekenhuis bij de Stichting Roparun. En met resultaat: een fiets ter waarde van 5.500 euro is inmiddels door de Roparun geschonken aan het ziekenhuis.

Ron heeft deze fiets inmiddels in gebruik genomen en werd daarbij door team 64 in het zonnetje gezet. De komende Roparun dragen wij dan ook aan ons erelid op!

Het team is reuze trots op Ron. Ook verpleegkundige Elma Kok – die het idee voor het Fietslabyrint in het ziekenhuis introduceerde – en afdelingshoofd Marleen van Breugel zijn blij. Zij hebben inmiddels bij diverse fondsen een aanvraag gedaan voor een tweede fiets. Rons collega’s Michel Hak (teamvoorzitter, 2e van links) en de Roparunlopers Marina van den Engel en Kevin van IJzendoorn gaven Ron een oorkonde. Links de vrouw van Ron.

Bron: https://www.facebook.com/asznl/posts/826038054144033