Eindstand 2015

Created with Sketch.

In 2015 hebben 315 teams deelgenomen aan de Roparun. Gezamenlijk hebben de teams € 5.011.671,19 voor de stichting bij elkaar gebracht. Dat is natuurlijk een geweldig bedrag waar de stichting vele mooie bijdragen mee kan doen voor alle vechters tegen kanker. Het afgelopen seizoen heeft team 64 diverse acties gevoerd en daarmee is een bedrag van € 41.094,94 opgebracht. Hiermee eindigen wij op de 12e plek van de 315 deelnemende teams en is het tegelijkertijd het hoogste bedrag sinds onze eerste deelname aan de Roparun! Natuurlijk zijn we daar enorm trots op, maar dat hadden wij niet kunnen zonder onze sponsors en iedereen die een bijdrage (hoe groot of hoe klein dan ook) heeft geleverd aan ons team. Wij willen iedereen dan ook van harte bedanken en we hopen dat jullie ons het volgende seizoen ook weer willen steunen!

Tot slot nog de prestaties van ons team. We zijn 23 mei 2015 om 13:11:00 uur gestart in Parijs aan de route terug naar de Coolsingel in Rotterdam om daar op 25 mei 2015 om 13:54:41 uur over de eindstreep te gaan. Totaal zijn wij 48 uur 43 minuten en 41 seconden onderweg geweest met een gemiddelde snelheid van 10,66 kilometer per uur. Ons doel was om ongeveer 11 kilometer per uur te lopen en daar zijn we aardig in de buurt gekomen.

Natuurlijk zijn deze cijfers mooi, maar tegenover deze cijfers staan de keiharde cijfers van mensen die de strijd aan moeten gaan met kanker en mensen die de strijd verliezen. Want elk jaar komen er zo’n 100.000 mensen bij die de vreselijke ziekte krijgen en overlijden er nog steeds zo’n 43.000 mensen aan kanker. En dan zijn de mensen die geconfronteerd worden met de gevolgen van deze ziekte nog niet eens in cijfers gevangen. En uiteindelijk zijn het deze mensen waar we het allemaal voor doen. Wij kiezen er voor enkele dagen te zwoegen en af te zien, bewust pijntjes te lijden zodat iedereen die de gevolgen van kanker ondervindt in welke vorm dan ook ondersteuning kan krijgen.

Leven toevoegen aan de dagen waar geen dagen meer toegevoegd kunnen worden aan het leven.

Tot volgend jaar aan de start van de Roparun 2016!