We zijn er weer bij in 2015!

Created with Sketch.

Ook dit jaar gaan we weer vol voor de Roparun! Dit jaar lopen we de estafetteloop van zo’n 520 kilometer met twee teams: team 7 en team 64. Met het eerste team lopen we vanuit Hamburg in estafette naar Rotterdam en het tweede team loopt vanuit Parijs terug naar bekende grond.

In teamverband gaan we de fysieke strijd aan om deze tocht te trotseren om daarmee geld op te halen voor mensen met kanker.

Naast de sportieve inspanning, moet er ook een inspanning geleverd worden om geld op te halen voor het doel. Het doel van Stichting Roparun is zoveel mogelijk geld ophalen voor zorg aan mensen met kanker, om het leven van mensen met kanker, voor zover mogelijk, te veraangenamen. Het motto van de Roparun is dan ook al jaren:

“Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

De drie teams met de hoogste opbrengst en de drie teams die een prijs hebben gewonnen naar aanleiding van hun gelopen snelheid worden gehuldigd tijdens het eindfeest van de Roparun wat een aantal weken na de finish plaatsvindt. Op die avond wordt ook de totale opbrengst van de Roparun bekend gemaakt. De afgelopen twintig edities van de Roparun is al meer dan vijfenveertig miljoen euro opgehaald voor zorg aan mensen met kanker.

De Roparun vindt dit jaar plaats van zaterdag 23 tot en met maandag 25 mei 2015. De finish is zoals vanouds op de Coolsingel op 2e Pinksterdag. Raadpleeg voor meer informatie de officiële website van de Roparun: www.roparun.nl