Over ons

Created with Sketch.

Wat is de Roparun?

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs of Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Met het geld worden projecten ondersteund die de omstandigheden van patiënten verbeteren.

De politieteams

De politie, eenheid Rotterdam, stimuleert een fitte en gezonde levensstijl en steunt de medewerkers van politie bij de sportieve inspanning. Zij stelt daarbij faciliteiten beschikbaar zoals voertuigen en ruimten om te vergaderen en de run voor te bereiden.

Het merendeel van de teamleden zijn medewerker van de politie uit diverse diensten. De teams voor 2015, team 7 en team 64, bestaan respectievelijk uit medewerkers van de voormalige politieregio Rotterdam-Rijnmond en Zuid-Holland-Zuid.

Wat wij doen

In de aanloop naar de Roparun proberen wij zoveel mogelijk geld te verzamelen. Dit doen wij door acties binnen en buiten de politie te organiseren. Zo organiseren we voor scholen Mini-Roparuns. We laten de kinderen deelnemen aan een sportief evenement en tegelijkertijd brengen we hen in contact met wat elementen van het politiewerk. Zo geven we bijvoorbeeld een demonstratie met politiehonden en kunnen de kinderen als waar lid van de Mobiele Eenheid (met schild en helm) op de foto! Wilt u ook een spannende en sportieve dag op de basisschool organiseren? Wij denken graag met u mee en schroom niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen voor meer informatie! Een indruk krijgen? We hebben een apart album met al onze mini-runs. Hier ziet u niet alle foto’s van de mini-runs omdat sommige scholen hebben aangegeven geen publicatie te wensen. Dat respecteren we uiteraard.

Tip!Bekijk ook vooral onze foto’s!